Provençaalse soep met spruitjes

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2020
  • Provençaalse soep met spruitjes

    Provençaalse soep met spruitjes

    Provençaalse soep met spruitjes

Hartverwarmende soep die ook erg lekker is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 soeplepels basilicum
300 g spruitjes
1 kruidentuiltje
1 soeplepel olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
100 g gezouten spekblokjes
1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
2 wortelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
-Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
-Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
-Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
-Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.

Bron

delhaize

Serveertip

Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten