Provençaalse soep met spruitjes
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-01-2020
Hartverwarmende soep die ook erg lekker is
Bereidingswijze
-Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
-Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
-Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
-Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
-Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.
Bron
delhaize
Serveertip
Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties