Limburgs varkenshaasje smakelijk verpakt
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-01-2020
Sappig , mals en verrassend smakelijk in combinatie met de eenvoudige aardappelgratin van Project Gezond, die ik erbij serveerde.
Het mooie is ook, dat je dit haasje al helemaal kunt voorbereiden en tot gebruik in de koelkast kunt zetten. Wel eraan denkend om een half uurtje voordat ze de oven ingaan ze op kamer temperatuur te laten komen.
De gratin van Project gezond heeft evenveel oventijd nodig en dat is wel zo fijn.Hup alles de oven in en tijd voor je gasten.
https://www.smulweb.nl/recepten/1476049/Eenvoudige-aardappelgratin-van-project-gezond
Ingrediënten 4 personen
Twee varkenshaasjes van liefst gelijke grootte.Grove Limburgse mosterd
2 takjes rozemarijn klein gesnipperd
2 takjes tijm blaadjes gerist
peper naar smaak uit de molen
circa 12 plakjes katenspek
400 gram champignons in vieren gedeeld
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 446,88 kcal |
Koolhydraten | 7,74 g |
Eiwitten | 31,67 g |
Vetten | 31,29 g |
Benodigdheden
Ovenschaal, snijplank en mes panBereidingswijze
Dep de haasjes goed droog. Smelt wat boter of andere bakvloeistof in een koekenpan . Bestrooi de haasjes met wat peper naar smaak uit de molen en bak de haasjes rondom heel snel bruin.
Neem uit de pan en laat ze even rusten. Deel elk haasje in 2 even grote stukken.
Leg 3 plakjes katenspek overlappend op elkaar . Leg het haasje in het midden. Smeer een laag mosterd op de bovenkant en bestrooi met wat tijmblaadjes en rozemarijn.
Vouw het katenspek rond het haasje en leg ze met het naadje naar beneden in een licht ingevette ovenschaal.
Doe de schoongemaakte champignons in een kom. Hussel met schone handen er 1 eetlepel olie door en drapeer de champignons rondom de haasjes.
Bak de haasjes in een voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
Serveertip
Ik had witte en kastanjechampignons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties