Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Frans, Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2020
  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

    Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

Dit fijn tussengerecht of licht voorgerecht maakte ik voor onze vrienden tijdens het Oudejaarsdiner.
In plaats van Champagne heb ik Prosecco gebruikt. Met de laatste (van vakantie meegebrachte )uitstekende fles Champagne hebben we met ons vieren 2019 "weggeschoten" en 2020 ingeluid.

Dit gerechtje is licht, heerlijk van smaak en gemakkelijk voor te bereiden. Je snijdt de champignons , de prei en je maakt alvast de saus, die je later zachtjes opwarmt en dan staat dit gerechtje om van te genieten in een mum van tijd op tafel.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 grote schone coquilles
75 gram prei schoon in dunne ( halve) ringetjes
4 champignons in dunne plakjes
25 gram roomboter
25 gram bloem
100 ml visbouillon
200 ml prosecco
100 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan, pan, garde, snijplank, mes, koekenpan

Bereidingswijze

Maak een roux door de boter in de pan te laten smelten en de bloem circa 2 minuten te laten garen. Voeg dan de visbouillon en de prosecco toe roer alles goed en laat de saus zachtjes kokend indikken.
Voeg dan de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. ( na proeven)


Dep met keukenpapier de coquilles droog en bestrooi ze met peper en zout. verwarm een klontje boter en bak de coquilles 2 minuten per kant.

Ondertussen frituur je de prei in een laagje olie en bak je in een ander pannetje de plakjes champignons.

Leg in het midden de van een bord de coquilles en verdeel er de plakjes champignons tussen. Schenk er de champagneroomsaus over en garneer met de uitgelekte , gefrituurde prei en vers gemalen zwarte peper.

Bron

Ohmyfoodness eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten