1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

  • Frans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2020

Ingrediënten 4 personen


12 grote schone coquilles
75 gram prei schoon in dunne ( halve) ringetjes
4 champignons in dunne plakjes
25 gram roomboter
25 gram bloem
100 ml visbouillon
200 ml prosecco
100 ml slagroom


Verder heb je nodig


Steelpan, pan, garde, snijplank, mes, koekenpan


Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei
Coquilles in Champagneroomsaus met gefrituurde prei

Dit fijn tussengerecht of licht voorgerecht maakte ik voor onze vrienden tijdens het Oudejaarsdiner.
In plaats van Champagne heb ik Prosecco gebruikt. Met de laatste (van vakantie meegebrachte )uitstekende fles Champagne hebben we met ons vieren 2019 "weggeschoten" en 2020 ingeluid.

Dit gerechtje is licht, heerlijk van smaak en gemakkelijk voor te bereiden. Je snijdt de champignons , de prei en je maakt alvast de saus, die je later zachtjes opwarmt en dan staat dit gerechtje om van te genieten in een mum van tijd op tafel.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een roux door de boter in de pan te laten smelten en de bloem circa 2 minuten te laten garen. Voeg dan de visbouillon en de prosecco toe roer alles goed en laat de saus zachtjes kokend indikken.
Voeg dan de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. ( na proeven)


Dep met keukenpapier de coquilles droog en bestrooi ze met peper en zout. verwarm een klontje boter en bak de coquilles 2 minuten per kant.

Ondertussen frituur je de prei in een laagje olie en bak je in een ander pannetje de plakjes champignons.

Leg in het midden de van een bord de coquilles en verdeel er de plakjes champignons tussen. Schenk er de champagneroomsaus over en garneer met de uitgelekte , gefrituurde prei en vers gemalen zwarte peper.

Bron

Ohmyfoodness eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top