1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Kaasfondue
  5. Traditionele Zwitserse Kaasfondue

Traditionele Zwitserse Kaasfondue

  • Europees, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2020

Ingrediënten 2 personen


150 gr Emmentaler
150 gr Gruyère
100 gr Appenzeller
200 ml Enjoy it wit, Chardonnay 0/0 (Jumbo)
1 el Maizena
1 t Knoflook


Verder heb je nodig


Pepermolen
Steelpan
Houten lepel
Caquelon (Fonduepan)


Dit recept is zonder Alcohol.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Vul de Caquelon met warm water en steek de spiritusbrander aan.
Zet in een kopje de Maizena met water aangemaakt zonder klontjes klaar.
Pel 1 teen knoflook en kneus deze.
vul de steelpan met de wijn.

Bereiding:
Voeg de Knoflook aan de witte wijn toe en verhit deze tot het kookpunt (niet doorkoken).
Voeg de helft van de gemalen Kaas beetje bij beetje aan de Witte Wijn toe (goed doorroeren met de houten pollepel).
Let op dat alles goed heet blijft, maar niet doorkookt en goed roeren.
Verwijder de Knoflookteen.
Voeg al roerend de Maizena toe en verhit alles goed, ietsje doorkoken mag tot Yoghurtdikte.
Voeg nu op de zelfde wijze het restant van de gemalen Kaas toe, beetje bij beetje (goed doorroeren)
Giet het water uit de Caquelon en giet de Kaasfondue in de voorverwarmde Caquelon.
Maak het geheel of met gemalen Zwarte Peper uit de molen.

Tags, ,

Serveertip

Neem als dipje bv Party-knack worstjes en wat Broccoli en Bloemkool en Worteltjes,
ook Champignons en evt Garnalen is een lekkere dip.

Bron

Kaasboer Alexanderhoeve Keizerswaard Rotterdam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ReneM1959


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ReneM1959
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top