1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Driekoningentaart met frambozenfrangipane

Driekoningentaart met frambozenfrangipane

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2020

Ingrediënten 6 personen


1 eidooier
2 rollen bladerdeeg
1 tl water
1 droge boon (of 1 porseleinen boon)
3 eieren (voor de frambozenfrangipane)
250 g frambozen (voor de frambozenfrangipane)
200 g amandelpoeder (voor de frambozenfrangipane)
2 el bloem (voor de frambozenfrangipane)
250 g kristalsuiker (voor de frambozenfrangipane)
200 g boter (voor de frambozenfrangipane)



Driekoningentaart met frambozenfrangipane
Driekoningentaart met frambozenfrangipane

Makkelijk en super lekkere driekoningentaart die we warm serveren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 210°C.
Maak de frangipane:
-meng de ontdooide frambozen met de andere ingrediënten van de frangipane tot een homogene crème.
-Rol 1 koude plak bladerdeeg uit op een ovenplaat en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. -Bestrijk het deeg met de frangipane, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij en verstop de boon in de frangipane.
-Bevochtig de randen van het deeg lichtjes en leg er het 2de deeg bovenop. Druk goed aan om de randen aan elkaar vast te hechten en geef rondom kleine klopjes met een mes.
-Maak met een klein scherp mes tekeningen op de bovenkant van de taart, zonder het deeg te doorsteken.
-Klop de eidooier met het water los en bestrijk er de taart mee. Bak 30 min in de oven. Laat de taart op een rooster lauw worden.
-Dien de taart op als ze nog een beetje lauw is.
-Warm ze indien nodig even in de oven op (maar vooral niet in de microgolfoven!).

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top