LICHTE ZWEEDSE GEHAKTBALLETJES
- Scandinavisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-12-2019
De klassieke Zweedse gehaktballetjes - köttbullar - in een heerlijke lichte versie. Met kalkoengehakt, een slaatje en aardappelpuree, erg lekker !
Ingrediënten 4 personen
500 g kalkoengehakt600 g aardappelen
1 zakje gemengde sla
2 el veenbessenconfituur
30 g panko
1 ei
1 kl paprikapoeder
½ kl cayennepeper
2 teentjes knoflook, geperst
1 kl gedroogde oregano
30 g lichte roomkaas
2 el bloem
500 ml kippenbouillon
1 el boter
3 el melk
1 el dijonmosterd
1 kl worcestershiresaus
1 el olijfolie
peper en zout
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Bedek een bakplaat met bakpapier.
-Meng het kalkoengehakt, panko, ei, paprika, cayennepeper, de geperste knoflook, oregano en een snuf peper en zout in een grote kom.
-Maak je handen nat en vorm er gehaktballetjes van. Schik ze naast mekaar op het bakpapier.
-Zet 16-18 minuten in de voorverwarmde oven.
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en voeg de lichte roomkaas toe en laat smelten. Roer goed. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren tot je een roux krijgt. Voeg straalsgewijs de kippenbouillon toe en roer voortdurend, zodat er geen klonters vormen. Voeg de worchestershiresaus en de mosterd toe en laat de saus indikken.
-Voeg de gehaktballetjes toe en schep goed om, zodat de saus rond de gehaktballetjes kleeft.
-Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg 1 eetlepel boter, 3 eetlepels melk, peper en zout toe. Meng goed.
-Serveer de aardappelpuree met de gehaktballetjes, gemengde sla en een schepje veenbessenconfituur.
Bron
15 gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties