Freekeh salade

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2019

heerlijk voor bij een bbq maar ook bij een buffet of gewoon als avondeten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr freekeh
Liter groente bouillon
75 gr pijnboompitten
100 gr rozijnen, geweld
1 rode ui, gesnipperd
Bos peterselie, gehakt
½ bos munt, gehakt
olijfolie
Sap van 1 citroen
400 gr feta
Optioneel: halve ingelegde citroen, gehakt
Zout en pepe
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kook de freekeh in de bouillon tot hij gaar is (ongeveer 10 minuten, hij moet
knapperig blijven en niet papperig)
Houdt het in de gaten, dat hij niet droog kookt. Voeg anders wat water toe.
Wel de rozijnen, hak de kruiden, snijd de rode ui.
Rooster de pijnboompitten.
Doe de pijnboompitten, rozijnen, rode ui, peterselie, munt in een kom en meng
dit. Verkruimel de feta en voeg dit ook toe.
Voeg freekeh toe totdat de verhouding goed is. Er moet lekker veel vulling in
zitten.
Doe er de olie en citroensap bij en meng dit erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bereidingswijze

Kook de freekeh in de bouillon tot hij gaar is (ongeveer 10 minuten, hij moet
knapperig blijven en niet papperig)
Houdt het in de gaten, dat hij niet droog kookt. Voeg anders wat water toe.
Wel de rozijnen, hak de kruiden, snijd de rode ui.
Rooster de pijnboompitten.
Doe de pijnboompitten, rozijnen, rode ui, peterselie, munt in een kom en meng
dit. Verkruimel de feta en voeg dit ook toe.
Voeg freekeh toe totdat de verhouding goed is. Er moet lekker veel vulling in
zitten.
Doe er de olie en citroensap bij en meng dit erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bron

van een zeer goede kok

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten