Vegetarische smokey stroganoff

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2019

Stuurde iemand naar me voor kerst, was een succes, feestelijk lekker en vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetl olijfolie
1 klontje boter
3 knoflooktenen
3-5 sjalotten gesnipperd
1 theel suiker
1 theel mosterd
0.5 eetl verse tijm
0.5 eetl verse rozemarijn
1 theel tomaten puree
500 gr gemengde paddestoelen
1 eetl jenever
0.5 espressokopje espresso
125 ml zure room
0.5 eetl gerookt paprikapoeder
Enkele takjes verse peterselie
Naar smaak zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie en de boter, voeg de ui, knoflook, mosterd en kruiden toe en fruit op een lage vlam ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en fruit deze al roerend nog 1 minuut mee.
Voeg dan de paddestoelen toe en bak deze omscheppend mee.
Blus af met de jenever en de helft van de espresso, leg een deksel op de pan en smoor het 4 minuten.
Roer 1 eetl zure room door het paddenstoelenmengsel en proef of je de rest van de espresso nog wil toevoegen.
Roer in een kommetje de rest van de room los samen met 0.5 eetlepel gerookt paprikapoeder en zout

Bron

?

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten