1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Cheesecake met pastinaak

Cheesecake met pastinaak

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-12-2019

Ingrediënten 6 personen


1 vel kruimeldeeg
500 g roomkaas (Philadelphia, mascarpone, ...)
400 g pastinaak
3 peren
50 g walnoten
4 eieren
1 el gesmolten boter
180 g suiker
3 el honing



Verder heb je nodig


1 springvorm van ca. 20 cm

Cheesecake met pastinaak
Cheesecake met pastinaak

Amerikaans feestelijk nagerecht dat lekker is en makkelijk te bereiden, we serverenperen deze cheesecake met een peren/walnoot compote.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de pastinaak en snij deze in grove, gelijke stukken. Stoom of kook de pastinaak gaar en laat nog een 5-tal minuten uitstomen. Doe de roomkaas in een grote kom en klop deze romig met een garde of een handmixer, voeg de suiker toe en klop nog 1 à 2 minuten verder. Meng 1 voor 1 de eieren door de roomkaas en meng tot slot de pastinaakpuree door de roomkaas.

Beleg de springvorm met het goed doorprikte kruimeldeeg. Zet de springvorm een 10-tal minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de randen van de springvorm in met wat gesmolten boter en vul de springvorm met de pastinaak-kaasvulling. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en plaats de pastinaak-kaastaart in het midden van de oven.

Bak de kaastaart 30 minuten en verwijder dan de folie, verlaag de oventemperatuur naar 150 °C en bak de taart nog 25 minuten verder tot wanneer de taart slechts in het midden nog niet helemaal vast is. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier, laat de kaastaart nog 1 uur in de oven staan. Zet vervolgens minstens 4 uur of overnacht in de koelkast. Ga met een mes langs de randen van de taart om deze los te maken en haal ze dan voorzichtig uit de springvorm.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Rooster de walnoten lichtjes in de pan of in een hete oven en hak ze grof. Smelt de honing in een pannetje tot wanneer de honing begint te karamelliseren, voeg de peren toe en laat ze sudderen tot wanneer de siroop bijna volledig is ingekookt. Laat afkoelen en meng de walnoten onder de compote.

SERVEREN:

Serveer de cheesecake van pastinaak met de peren-walnoot compote.

Tags

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top