1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Stoverij van ree

Stoverij van ree

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-12-2019

Ingrediënten 4 personen


650 gr reeragout
1 ui
1 teentje look
1 el bloem
300 ml rode wijn
400 ml wildfond
20 gr pure chocolade
1 bouquet garni
90 gr veenbessencompote
45 gr peperkoek
25 gr mosterd
peper - zout


Stoverij van ree
Stoverij van ree

Lekker en eenvoudig recept 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit een klontje boter in een kookpot op het vuur.
-Bak er de reeragout aan alle zijden mooi bruin in aan.
-Haal de stukken vlees uit de pot en hou ze opzij.
-Smelt in dezelfde pot opnieuw een klontje boter en bak er de fijngesnipperde ui en de look in aan.
-Voeg het vlees opnieuw toe en bestrooi het met een laagje bloem.
-Voeg vervolgens wijn, wildfond, chocolade, bouquet garni, veenbessencompote, pepeperkoek in gesmeerd met een laagje mosterd, peper en zout toe.
-Roer goed onder mekaar.
-Laat de ragout een tweetal uurtjes pruttelen op een laag vuurtje alvorens te serveren.

Tags

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top