1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. SPICY MEATBALLS MET VEENBESSEN

SPICY MEATBALLS MET VEENBESSEN

SPICY MEATBALLS MET VEENBESSEN
SPICY MEATBALLS MET VEENBESSEN
  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2019

De spicy balletjes zullen je gasten ongetwijfeld weten te smaken en onmiddellijk in stemming brengen met de geur van kaneel en de smaak van de veenbessen. De chilipoeder zorgt bovendien voor een verrassende ‘kick'.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


300 g gemengd gehakt
1 sjalot
1 eidooier
1 el paneermeel
Peper en zout
Enkele takjes peterselie
1 tl komijn
1 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1 potje veenbessencompote
1 scheutje rode wijn
Paar takjes tijm
Solo vloeibaar (boter)


Bereidingswijze

-Meng de ingrediënten voor de meatballs in een grote kom: gehakt, eidooier, paneermeel, kruiden, peterselie en sjalot. Rol nadien de balletjes.
-Verhit wat Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
-Verwarm ondertussen de veenbessen samen met de wijn in een steelpan.
-Serveer dit hapje door eerst een lepel veenbessencompote in een schaaltje te scheppen en daarbovenop een meatball te leggen.
-Werk af met een takje tijm.


Serveertip

De balletjes zijn ook erg lekker met lamsgehakt én makkelijk op voorhand te maken.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top