Voet­balsus­hi

  • Japans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2019
  • Voet­balsus­hi

    Voet­balsus­hi

    Voet­balsus­hi

Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g sushirijst
45 ml Saitaku rijstazijn
1 snoepkomkommer
125 g warmgerookte zalmsteaks
2 el mayonaise
2 el La Morena jalapeñopeper in pot
1 el geroosterd zwart sesamzaad
2 norivellen
1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes.
-Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.
-Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje.
-Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.
-Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.
Serveertip:
Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten