Forelmousse met appel-bieslooksalade
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-12-2019
Heel makkelijk, super lekker en lekker licht. Ideaal voor een meer-gangen diner.
Ingrediënten 4 personen
125 g gerookte forel filet125 g crème fraîche
1 roodschillige appel (bijv. pink lady)
15 g bieslook
1 el mayonaise met citroen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 192,58 kcal |
Koolhydraten | 5,98 g |
Eiwitten | 8,76 g |
Vetten | 14,50 g |
Benodigdheden
1 staafmixer4 (whisky)glazen
Bereidingswijze
Doe de forelfilet en crème fraîche in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mousse.
Snijd de ongeschilde appel in blokjes van een ó cm. Meng de bieslook met de appel.
Verdun de mayonaise met 2 tl water zodat deze de dikte heeft van slasaus.
Verdeel de forelmousse over de glazen. Verdeel de appel-bieslooksalade over de mousse. Besprenkel de salade met de mayonaisedressing.
Bron
Jumbo
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties