Kokoscake
- Internationaal, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-12-2019
Ik heb dit recept zelf bedacht aan de hand van het recept voor een kokostaartje dat ik ergens zag. Door in eerste instantie de ingrediënten te verdubbelen, kreeg ik een mooie cake. Daar heb ik in de loop der tijd wat aan geschaafd en ik denk dat ie nu wel 'uitontwikkeld' is. Vooral door de kokosrasp te weken in de kokosmelk wordt ie heerlijk smeuïg.
Ingrediënten 12 personen
4 eieren200 gram gesmolten boter
220 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
15 ml vanille essence
190 gram tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
80 gram kokosrasp
25ml kokosmelk
2 theelepels bruine rum
Benodigdheden
Keukenmachine/mixercakevorm
Bereidingswijze
Maak de boter zacht.
Suiker, eieren en vanille (de suiker+ essence) goed mengen tot een schuimig mengsel.
Meng ook de meel met het bakpoeder in een bakje.
Doe de kokos in een apart bakje en meng er de kokosmelk doorheen. Na wat roeren heeft de kokos de melk opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de cake niet zo droog is omdat de kokosrasp alle vocht opneemt. Dat kan ie niet meer als ie al kokosmelk heeft opgenomen. Misschien werkt water ook goed, maar ik denk dat je dan minder smaak hebt.
Voeg in de keukenmachine schep voor schep het meelmengsel toe aan het ei/suikermengsel. Om de paar scheppen doe je er ook een schepje van het kokosmengsel doorheen totdat alles op is en je een mooi mengsel hebt.
Voeg nu de boter toe en tot slot de rum. Laat het even lekker doordraaien in de machine. Hij wordt zo lekker luchtig.
Stort het mengsel tenslotte in de beboterde cakevorm (ik strooi er ook altijd nog wat meel in als ik de vorm met boter ingesmeerd heb) en bak 'm in een voorverwarmde oven op 175 graden in 55 minuten gaar. Doe de bekende check met de prikker om te zien of ie goed is.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties