Kokoscake

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2019

Ik heb dit recept zelf bedacht aan de hand van het recept voor een kokostaartje dat ik ergens zag. Door in eerste instantie de ingrediënten te verdubbelen, kreeg ik een mooie cake. Daar heb ik in de loop der tijd wat aan geschaafd en ik denk dat ie nu wel 'uitontwikkeld' is. Vooral door de kokosrasp te weken in de kokosmelk wordt ie heerlijk smeuïg.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 eieren
200 gram gesmolten boter
220 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
15 ml vanille essence

190 gram tarwebloem
3 theelepels bakpoeder

80 gram kokosrasp
25ml kokosmelk

2 theelepels bruine rum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine/mixer
cakevorm

Bereidingswijze

Maak de boter zacht.
Suiker, eieren en vanille (de suiker+ essence) goed mengen tot een schuimig mengsel.
Meng ook de meel met het bakpoeder in een bakje.

Doe de kokos in een apart bakje en meng er de kokosmelk doorheen. Na wat roeren heeft de kokos de melk opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de cake niet zo droog is omdat de kokosrasp alle vocht opneemt. Dat kan ie niet meer als ie al kokosmelk heeft opgenomen. Misschien werkt water ook goed, maar ik denk dat je dan minder smaak hebt.

Voeg in de keukenmachine schep voor schep het meelmengsel toe aan het ei/suikermengsel. Om de paar scheppen doe je er ook een schepje van het kokosmengsel doorheen totdat alles op is en je een mooi mengsel hebt.
Voeg nu de boter toe en tot slot de rum. Laat het even lekker doordraaien in de machine. Hij wordt zo lekker luchtig.

Stort het mengsel tenslotte in de beboterde cakevorm (ik strooi er ook altijd nog wat meel in als ik de vorm met boter ingesmeerd heb) en bak 'm in een voorverwarmde oven op 175 graden in 55 minuten gaar. Doe de bekende check met de prikker om te zien of ie goed is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten