Vegan lempers

 • Indonesisch, Tussendoortje
 • 30-60 min.
 • Vegan lempers

  Vegan lempers

  Vegan lempers

 • Vegan lempers

  Vegan lempers

  Vegan lempers

Een lekkere veganistische snack met de bite van kip

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gram kleefrijst (ketanrijst)
1 blik jackfruit
santen
kerrie
1 zakje lemper boemboe bij de toko
eventueel gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plastic folie, lepels, bak water, pan water

Bereidingswijze

Kook de kleefrijst met een blok santen (het kan ook zonder santen) en wat zout en precies genoeg water. Je kan ook wat bouillonpoeder toevoegen voor smaak als je dat lekker vindt. Roer het goed door, anders kleeft het aan de bodem. Als de rijst klaar is laat je het goed afkoelen.

Snijd ondertussen de jackfruit in kleine reepjes en zet de oven op ca 80 graden en laat het jackfruit daar drogen voor ca 20 minuten, met de ovendeur op een kier. Keer het af en toe om.

Daarna bak je de boemboe (oh, half zakje is voor dit al voldoende) even aan in een koekenpan met wat olie, voeg extra kerriepoeder bij naar smaak en gooi je het jackfruit erbij, bak het goed door op een laag vuur, met genoeg water. Dat duurt best eventjes. Het jackfruit moet niet te nat blijven, want dan is het niet lekker. Echter moet je er ook opletten dat het niet te droog wordt, want dan wordt het weer hard. Daarom erbij blijven en op laag vuur bakken, met een bruin randje eraan. Voeg kleine beetjes water toe als je boemboe droog gaat koken.

Dan laat je het afkoelen. Als het koud is begint het draaien van de lempers. Knip van het folie reepjes van ongeveer 20 cm lang bij 10 cm breed uit. Pak een lepel en maak die nat in een pannetje met water, voor je de kleefrijst pakt, anders plakt het aan je lepel. Gebruik een andere lepel om het eraf te schrapen als het alsnog blijft plakken. Dan leg je het bolletje kleefrijst op je folie en maak je de achterkant van de lepel nog eens nat om het kleefrijst uit te kunnen strijken over je folie, tot het mooi verdeeld is. Dan pak je met een andere lepel wat vulling en doet er eventueel wat gebakken uitjes op.

Je vouwt hem nu dicht en dan ga je hem rollen, om een mooi rolletje te krijgen en dan draai je de uiteindes als een toffee naar binnen om er een mooie lemper rol van te maken. Zo ga je door tot alles op is en dan bewaar je ze in de koelkast of vries je ze in voor later.

een lekkere veganistische snack met de bite van kip.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fpw1998 avatar
fpw1998

Doorsturen

Home Recepten