1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-2019

Ingrediënten 4 personen


400 g pastinaak
600 g stamppotaardappelen
7½ g verse tijm
2 sjalotten
600 g paddenstoelenmelange
50 g ongezouten roomboter
4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
125 ml verse slagroom


Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree
Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm.
-Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.

-Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
-Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken.

-Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

-Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.
-Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur.
-Keer halverwege en laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
-Giet de pastinaak en aardappelen af.
-Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Breng op smaak met peper.

Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top