
600 g verse zalmfilet
2 avocado's
2 sjalotjes, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1tl sojasaus
60 ml olijfolie
Sap van 2 limoenen
Bieslook
Fles Rueda Verdejo
Snijplank en mes
Welke wijn past het beste bij een voorgerecht met zalm of garnalen? Zoals de klassieke garnalencocktail of een zalmtartaar met avocado. De witte wijnen uit Rueda zorgen voor een feestelijk begin van het kerstdiner. Bestel de wijn bij Jumbo.
Bij de ziltigheid van garnalen, zalm en andere vissoorten drink je het beste een Rueda Verdejo. Deze witte wijnen uit het Spaanse Rueda passen namelijk perfect bij voorgerechten met vis!
Kijk hier voor meer kerstrecepten en veel wijntips.
1. Meng de sjalotjes, rode peper, limoensap, gember, sojasaus, olijfolie en een snufje zoutje.
2. Snij de zalmfilet in dunne plakjes of blokjes. Ongeveer 20 minuten voor het opdienen, meng je de zalm met de marinade en laat je deze 20 minuten in de koelkast marineren.
3. Snij de avocado in blokjes en besprenkel deze met een beetje citroensap om te voorkomen dat de blokjes bruin worden.
4. Laat de zalm met de sjalotjes uitlekken en meng het met de avocado en gehakte bieslook. Serveer de tartaar mooi op een bordje!
Www.myfavourite-rueda.nl