1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

  • Wereld, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g verse zalmfilet
2 avocado's
2 sjalotjes, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1tl sojasaus
60 ml olijfolie
Sap van 2 limoenen
Bieslook
Fles Rueda Verdejo


Verder heb je nodig


Snijplank en mes


Zalmtartaar met avocado
Zalmtartaar met avocado

Welke wijn past het beste bij een voorgerecht met zalm of garnalen? Zoals de klassieke garnalencocktail of een zalmtartaar met avocado. De witte wijnen uit Rueda zorgen voor een feestelijk begin van het kerstdiner. Bestel de wijn bij Jumbo.

Bij de ziltigheid van garnalen, zalm en andere vissoorten drink je het beste een Rueda Verdejo. Deze witte wijnen uit het Spaanse Rueda passen namelijk perfect bij voorgerechten met vis!

Kijk hier voor meer kerstrecepten en veel wijntips.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de sjalotjes, rode peper, limoensap, gember, sojasaus, olijfolie en een snufje zoutje.
2. Snij de zalmfilet in dunne plakjes of blokjes. Ongeveer 20 minuten voor het opdienen, meng je de zalm met de marinade en laat je deze 20 minuten in de koelkast marineren.
3. Snij de avocado in blokjes en besprenkel deze met een beetje citroensap om te voorkomen dat de blokjes bruin worden.
4. Laat de zalm met de sjalotjes uitlekken en meng het met de avocado en gehakte bieslook. Serveer de tartaar mooi op een bordje!

Bron

Www.myfavourite-rueda.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top