Ierse Tournedos Rossini

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2019
  • Ierse Tournedos Rossini

    Ierse Tournedos Rossini

    Ierse Tournedos Rossini

De steak Rossini van Iers rundvlees is een culinair kerstcadeautje! Tournedos met ganzenlever én truffel.

Kerst is een bijzondere tijd. Eindelijk weer samen met familie en vrienden, tijd voor elkaar. Deze quality time wordt nog kwalitatiever met rundvlees van hoge kwaliteit. Verras je gasten daarom met een heerlijk, feestelijk kerstgerecht met Iers rundvlees! Ontdek hier nog meer lekkere recepten
 

Deel dit recept

Ingredi√ęnten 4 personen
4 Ierse ossenhaasbiefstukken (tournedos), op kamertemperatuur
4 dikke sneetjes witbrood
3 el boter
2 el bloem
4 dikke plakken foie gras
150 ml cognac
1 truffel
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan
2 koekenpannen
truffelschaaf

Bereidingswijze

1. Rooster het brood in de broodrooster. Houd warm onder een doek. Dep de tournedos droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi de foie gras met een beetje zout en bestuif met een dun laagje bloem (doe dit eventueel met een zeefje). Verhit de grootste koekenpan en voeg 1 eetlepel boter toe. Wacht tot de boter is gestopt met bruisen en leg de tournedos in de pan. Probeer ze zoveel mogelijk in beweging te houden. Keer ze als ze aan de onderkant mooi bruin zijn en voeg dan nog 1 eetlepel boter toe (om te voorkomen dat de boter in de pan gaat verbranden en voor de smaak natuurlijk). Bak de tournedos naar wens rare, medium rare of medium. Voeg op het laatste moment de cognac toe, neem de tournedos uit de pan en laat het vocht nog even inkoken tot de alcohol verdampt is.

2. Laat de tournedos 5 minuten rusten op een bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Verhit ondertussen de andere koekenpan en doe de rest van de boter erin. Wacht tot de boter is gestopt met bruisen en leg de foie gras in de pan. Bak ze circa 2 minuten aan elke kant tot ze een mooi krokant laagje hebben vanbuiten en zacht zijn vanbinnen. Verdeel het brood over warme borden en leg de tournedos erop. Schenk er wat jus over. Verdeel de foie gras erover en schaaf aan tafel de truffel over de foie gras.

Bron

Https://www.irishbeef.nl/recepten/ierse-tournedos-rossini/

Serveertip

Lekker met haricots verts en pommes duchesse.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten