1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Poke bowl met zalmfilet

Poke bowl met zalmfilet

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2019

Ingrediënten 4 personen


4 stuks zalmfilet
300 gram pandan rijst
1 bos radijs
3 stengels lente-ui
1 stuk mango
1 stuk komkommer
1 stuk rode ui
2 eetlepels sojasaus
50 ml rijstazijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel Reddy bakken & braden



Poke bowl met zalmfilet
Poke bowl met zalmfilet

Poke is een gerecht met vis uit de Hawaïaanse keuken. Met poke bowls kun je eindeloos variëren. Deze poke bowl wordt gemaakt met rijst, zalm en mango. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de komkommer en de radijs in
flinterdunne plakken, de lente-ui in ringen en de mango in blokjes.
2. Meng de rijstazijn met 70 ml water, voeg de radijs, de komkommer en de rode ui toe
en zet opzij.
3. Meng de honing met de sojasaus. Bestrijk de zalmfilets hiermee en laat 10 minuten
marineren.
4. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit 1 eetlepel Reddy bakken & braden in een koekenpan en bak de zalmfilets aan
beide kanten kort aan, zodat de buitenkant goudbruin is en de binnenkant rosé.
6. Verdeel de rijst, de gezuurde komkommer, radijs en rode ui en de blokjes mango over
de kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taartje, met elk punt 1 ingrediënt).
Serveer de zalmfilet erbovenop en garneer met de lente-ui.

Serveertip

Tip: Garneer de Poke bowls met geroosterde sesamzaadjes!



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top