1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Lauwwarme Oosterse maaltijdsalade

Lauwwarme Oosterse maaltijdsalade

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gram wortel
2 stuks courgette
300 gram linzen
50 gram harissa pasta
1 teen knoflook
1 stuk citroen
20 gram peterselie
2 eetlepels ahornsiroop
200 gram witte kaas
50 gram walnoten
2 eetlepels Reddy wokken & roerbakken



Lauwwarme Oosterse maaltijdsalade
Lauwwarme Oosterse maaltijdsalade

Een maaltijdsalade kun je op ieder moment van de dag eten. Deze Oosterse maaltijdsalade met linzen, wortel en courgette is zeker een aanrader! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en pers de knoflook. Schaaf de wortelen en de courgette met behulp van een
dunschiller in dunne linten. Hak de peterselie fijn en de walnoten grof. Rasp de helft van
de citroen en pers het sap uit. Spoel de linzen goed af onder de kraan.
2. Verwarm 2 eetlepels Reddy wokken & roerbakken in een pan en voeg de harissa, de
knoflook, de ahornsiroop, de citroenrasp en het citroensap toe. Roerbak 2 minuten en
voeg dan de linzen, de wortel en courgette toe. Roerbak nog 4 minuten, zodat de
groenten knapperig blijven.
3. Verwarm ondertussen een pan met een scheutje Reddy wokken & roerbakken en
roerbak de walnoten knapperig.
4. Verdeel de lauwwarme salade over de borden, brokkel de witte kaas eroverheen en
garneer met de peterselie en de walnoten.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top