Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2019
  • Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

    Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

    Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Met dit gerecht maak je de lekkerste Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus helemaal zelf! Serveer de gehaktballetjes op spaghetti en garneer met blaadjes basilicum en de parmezaanse kaas. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram gemengd gehakt
1 stuk ei
2 theelepels gedroogde oregano
10 gram basilicum
2 tenen knoflook
1 stuk gele ui
500 gram passata di pomodoro
300 gram spaghetti
70 gram parmezaanse kaas
2 eetlepels Reddy bakken & braden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Rasp de parmezaanse kaas, hak de
steeltjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.
2. Meng het gehakt met het ei, de helft van de oregano, de knoflook en de ui en draai er
vervolgens balletjes van.
3. Verwarm 2 eetlepels Reddy bakken & braden in een pan. Fruit de resterende ui en
knoflook samen met de steeltjes basilicum. Voeg na 4 minuten de gehaktballetjes toe en
bak in 6 minuten rondom goudbruin. Voeg de passata di pomodoro en de resterende
oregano toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan nog 10 minuten
garen.
4. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de spaghetti over de borden en serveer de Italiaanse gehaktballetjes
erbovenop. Garneer met de blaadjes basilicum en de parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten