1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Crostini met hummus en tuinerwtjes

Crostini met hummus en tuinerwtjes

  • Wereld, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2019

Ingrediënten 4 personen


1 stuks citroen
2 teentjes knoflook
400 gram kikkererwten
2 eetlepels tahin
1 theelepel gemalen komijn
50 gram tuinerwtjes (diepvries)
8 stuks radijsjes
4 sneetjes landbrood
3 eetlepels Reddy Premium
20 gram kiemgroenten


Verder heb je nodig


Keukenmachine/staafmixer, grillpan

Crostini met hummus en tuinerwtjes
Crostini met hummus en tuinerwtjes

Wil je een heerlijke en simpele lunch bereiden? Probeer dan dit recept voor crostini met hummus en tuinerwtjes eens! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en pers de knoflook, pers het sap van de citroen en snijd de radijsjes in flinterdunne
plakjes. Spoel de kikkererwten goed af.
2. Maal de kikkererwten, de helft van de knoflook, het citroensap, de tahin en de gemalen
komijn tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg voor extra
smeuïgheid wat olijfolie toe.
3. Verhit een grillpan. Snijd het brood in dikke sneden. Meng 3 eetlepels Reddy premium
met de overige knoflook. Kwast het brood in met de knoflookolie en grill de sneden.
4. Verdeel de hummus over de gegrilde sneden brood. Leg de plakjes radijs en de
tuinerwtjes speels op de hummus en garneer met de kiemgroenten.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top