pretzels

  • Brood
  • 20-30 min.
  • pretzels

    Pretzels

    Pretzels

lekker als snack, maar ook bij de soep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak witbroodmix (500 gr.), 25 gr. boter, 1,5 el zout, 2 el karwijzaad, plastic folie


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik, plastic folie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 2250C. In kom broodmix, boter en 2 tl zout doen. 3 Dl handwarm water erdoor roeren. Met mixer met deeghaken tot deeg mengen. Deeg ca. 5 min. kneden tot het soepel en elastisch is. Blad bekleden met plastic folie. Deeg in 16 stukken verdelen. Elk stuk op aanrecht tot reep van ca. 1,5 cm rollen en tot krakeling vormen. Op blad leggen. Krakelingen afgedekt met folie op warme plaats ca. 15 min. laten rijzen.

Bereidingswijze

In kom 2 dl water met 1 el zout door elkaar roeren. Krakelingen een voor een enkele tellen in zout water dopen en op bakplaat leggen. Karwijzaad erover strooien. In midden van oven krakelingen in ca. 15 min. mooi bruin en gaarbakken.

Serveertip

Pretzels zijn lauwwarm het lekkerst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonia avatar
tonia

Doorsturen

Home Recepten