pretzels
- Brood
- 20-30 min.
lekker als snack, maar ook bij de soep
Ingrediënten
1 pak witbroodmix (500 gr.), 25 gr. boter, 1,5 el zout, 2 el karwijzaad, plastic folieBenodigdheden
bakblik, plastic folieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 2250C. In kom broodmix, boter en 2 tl zout doen. 3 Dl handwarm water erdoor roeren. Met mixer met deeghaken tot deeg mengen. Deeg ca. 5 min. kneden tot het soepel en elastisch is. Blad bekleden met plastic folie. Deeg in 16 stukken verdelen. Elk stuk op aanrecht tot reep van ca. 1,5 cm rollen en tot krakeling vormen. Op blad leggen. Krakelingen afgedekt met folie op warme plaats ca. 15 min. laten rijzen.
Bereidingswijze
In kom 2 dl water met 1 el zout door elkaar roeren. Krakelingen een voor een enkele tellen in zout water dopen en op bakplaat leggen. Karwijzaad erover strooien. In midden van oven krakelingen in ca. 15 min. mooi bruin en gaarbakken.
Serveertip
Pretzels zijn lauwwarm het lekkerst.