Winterwarm fantasiestoofje......

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2019
  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

  • Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

    Winterwarm fantasiestoofje......

Heerlijk als zo'n stoofpotje zachtjes op het vuur staat te pruttelen en wat ook fijn is, dat een stoofpotje zich ook nog leent om wat groenterestjes mee te verwerken. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk volgens mijn "meeeter" :)
Een stoofpotje van ruim 1 kg sukade betekent voor ons 3- 4 keer van eten. In de diepvries ermee voor een makkelijke maandag of na een oppaswoensdag. Rijst koken en klaar !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram kastanje champignons schoon in vieren
1 kg sukade in blokjes
1 rode paprika in stukjes
3 teen knoflook uit de pers
restje prei in halve ringetjes
2 middelgrote uien gesnipperd
1 flinke winterpeen in blokjes
1 rode peper zonder zaad in stukjes ( moest op)
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
bloem 2 à 3 el
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
flinke scheut sojasaus
flinke scheut worchestershiresaus
1 el agavesiroop
peper en zout naar smaak uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, snijplank mes, pan

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes sukade met bloem en peper en zout. Hussel alles met schone handen door elkaar.
Verhit in een grote anti aanbakpan een scheut vloeibare boter en bak de sukadeblokjes in 2 of 3 porties rondom lichtjes bruin.

Haal uit de pan en laat even rusten.

Smoor in het overgebleven vet ( of voeg nog wat toe) de ui, knoflook, rode peper en de prei even aan. Voeg de paprika en wortel toe en laat ze even meebakken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee .Bak de champignons even apart.

Breng de sukade over in de stoofpan en voeg alle groente toe evenals de tomatenblokjes. Dan mogen alle smaakmakers erbij. ( wijn, bouillon, worchestershiresaus, sojasaus, agavesiroop en de laurierbladeren.)

Breng alles aan de kook, zet de warmtebron laag en laat de stoof zeker 3 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan. Daarna nog een half uurtje zonder deksel het vocht iets laten verdampen. Proef en voeg eventueel nog smaakmakers toe. Serveer de stoof met witte rijst en wat zoetzure uitjes en augurk.


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten