1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. 3 Gourmet recepten voor kerst

3 Gourmet recepten voor kerst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2019

Ingrediënten 4 personen


Vis omwikkeld met ontbijtspek:
400 g witvis
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde dille
snufje knoflookpoeder
peper en zoet
1 el zonnebloemolie
4 plakken ontbijtspek


Gegrilde bruschetta met tomaten tapenade en mozzarella:
8 sneetjes stokbrood
4 el tomaten tapenade
1 bol mozzarella
5 g verse basilicum

Thai beef reepjes:
400 g biefstukreepjes
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 cm geraspte gember
1 el ketjap
1 el vissaus
1 tl zonnebloemolie
1 Spaanse peper
5 g verse koriander
50 g verse taugé





Verder heb je nodig


Gourmetstel, snijplank en mes, bakjes


3 Gourmet recepten voor kerst
3 Gourmet recepten voor kerst

Ga jij deze kerst gourmetten? Het leuke aan gourmetten is dat je allemaal verschillende gerechtjes kan uitproberen. Dit zijn mijn 3 favoriete gourmet recepten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vis omwikkeld met ontbijtspek:
1. Verdeel de witvis in 4 gelijke stukken.
2. Doe de witvis in een schaal en marineer met de peterselie, dille, knoflookpoeder, zonnebloemolie, peper en zout. Dek de schaal af en zet minimaal een uur in de koelkast.
3. Haal de vis uit de koelkast en omwikkel elk stukje met een plak ontbijtspek. Leg de stukjes op een schaal en serveer bij het gourmetten.
4. Bak de stukken vis met het ontbijtspek in 4-5 minuten gaar en krokant in de pannetjes of op de bakplaat van het gourmetstel.

Gegrilde bruschetta met tomaten tapenade en mozzarella:
1. Besmeer de sneetjes stokbrood met de tapenade.
2. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de besmeerde stokbroodjes.
3. Leg deze broodjes op een grote schaal en laat tijdens het gourmetten iedereen zijn of haar broodje ongeveer 4 minuten roosteren in het pannetje onder de grill van de gourmet.
4. Garneer alle broodjes met verse basilicum.

Thai beef reepjes:
1. Bereid de biefstukreepjes een uur voor het gourmetten voor zodat de marinade in de biefstukreepjes kan trekken.
2. Meng de biefstukreepjes met de knoflook, geraspte gember, ketjap, vissaus en zonnebloemolie in een kom en dek af met folie. Zet in de koelkast.
3. Snijd de Spaanse peper in ringen en doe in een bakje. Doe ook de koriander en taugé in bakjes.
4. Zet met het starten van het gourmetten alle bakjes op tafel.
5. Bak de biefstukreepjes in ongeveer 1-2 minuten gaar.
6. Doe de biefstukreepjes op je bord en garneer met de Spaanse peper, koriander en taugé.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top