1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Garnalen
  5. Risotto met grote garnalen

Risotto met grote garnalen

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2019

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram grote (wok) garnalen
- 300-400 gram risotto rijst
- 1 ui
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter visbouillon van tabletten(eventueel de schalen gebruiken)
- 200 gram (diepvries) erwten
- 200 gram smaak tomaatjes
- 4 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika's
- 2 tl paprikapoeder
- klont boter (50 gram)
- vers geraspte Parmezaanse kaas (50 gram)
- olijfolie
- pezo
- basilicum



Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen
Risotto met grote garnalen

Makkelijk en snel te bereiden en toch iets bijzonder leuks/lekkers op tafel zetten.
Risotto vind ik altijd een beetje feestelijk en restaurant achtig maar het is gewoon erg makkelijk zelf te bereiden.

TIP: Als je garnalen hebt die je zelf nog moet pellen, kun je de schalen ook gebruiken om mee te laten trekken in de bouillon. Zo krijg je NOG meer smaak en gaat er niks verloren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Fruit de gesnipperde ui in een beetje olie tot glazig.
- Schep de rijst erdoor en bak dit tot de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten) Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
- Voeg dan de erwten en de (doormidden gesneden) tomaatjes toe. En schep alles door elkaar en laat het goed meewarmen. Door de warmte van de rijst garen de erwtjes en tomaatjes voldoende.
- Voeg op het laatst de boter en geraspte Parmezaan toe en schep alles door elkaar.
- Ondertussen wok je in een andere pan in een beetje olie de gehakte knoflook, fijngesneden, paprika's, en garnalen. Voeg hieraan pezo en paprikapoeder toe.
- Schep de risotto op borden en verdeel het garnalen/paprika mengsel eroverheen.
- Garneer met wat fijngeknipte basilicum en een beetje geraspte Parmezaan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top