Amerikaanse broodjes

  • Amerikaans, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2019

Dit is naar het recept van Amerikaanse Old South Buttermilk Biscuits. Amerikanen eten dit vaak bij het avondeten; wij vinden dit erg lekker bij het ontbijt.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
260 gram bloem
snuf zout
1 tl bak soda
2 tl bakpoeder
90 gram boter
175 ml karnemelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier/mat
uitsteekring of glas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de bloem en voeg de overige droge ingredienten toe. Voeg de boter en karnemelk toe en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg als het nog erg plakkerig is wat meer bloem toe, maar let op dat het niet te droog wordt. Kneed tot een bal en rol deze uit tot een plak van ongeveer een cm dik. Steek hieruit broodjes met een uitsteek-ring (of glas). Leg op de (licht ingevette) bakmat en bak 12 minuten. Serveer direct.

Bron

New York Times cook book

Serveertip

Als je nog broodjes over hebt, kun je ze roosteren om ze weer lekker te krijgen.

Heerlijk met:
- een lik roomboter, pure chocolade hagelslag en een paar korrels zout!
- boter en jam
- clotted cream en jam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten