VOL-AU-VENT 'GRAND-MÈRE'

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2019
  • VOL-AU-VENT 'GRAND-MÈRE'

    VOL-AU-VENT 'GRAND-MÈRE'

    VOL-AU-VENT 'GRAND-MÈRE'

Zo maakte grootmoeder vroeger de kipvidé 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkip
200 g kalkoengehakt
4 croustades
350 g champignons, in plakjes
200 g groentemacedoine
1 citroen, geperst
125 g bloem
1 eidooier
30 ml room
125 g boter
2 el bladpeterselie, fijngehakt
kruidentuiltje
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat de kip, de groentemacedoine en het kruidentuiltje ongeveer een halfuur koken.
-Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de beenderen.
-Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de kippenbouillon. Schep de balletjes uit de bouillon en zet opzij. Zeef de bouillon.
-Stoof de champignons in citroensap.
-Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg er de room en eidooier aan toe. Vermeng de kip, de balletjes en de champignons met de saus.
-Verwarm de croustades even in de oven en vul ze met vol-au-vent. Leg er het deksel op en garneer met bladpeterselie.

Bron

15 gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten