De beste viëtnamese loempia's

  • Vietnamees, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2019
  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

  • De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

    De beste viëtnamese loempia's

De loempia's op de braderie zijn het lekkerst. Deze zijn exact hetzelfde en vrij eenvoudig te maken. Na een paar keer oefenen lukt het best aardig om mooie rolletjes te maken. De ingrediënten kosten samen maar €10. Waarvan €6, - voor de kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gram winterwortel (2 winterwortels)
250 gram prei (1 grote Prei)
250 gram witte kool ( halve kool)
1 grote ui
125 gram mihoen/ glasnoedel
500 gram kipfilet
40 loempiavellen (spring home)
bouillonblokjes
peter, zout, knflookpoeder, uienpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan

Bereidingswijze

Haal de loempiavellen uit de vriezer.
Kook de kipfilet in water met kipbouillonblokjes voor 20 minuten
Snij de witte kool en de prei heel klein. Rasp de wortels en doe alles in een schaal en meng het. Rasp ook de uien en meng ook de uienpap door het mengsel.
Kook de mie met zout en laat deze heel goed uitlekken en uit elkaar trekken. Maak een streng van mie en snij deze ook in stukken van ongeveer 3cm. (zie foto). Voeg het ook toe aan het mengsel. Aan het mengsel nog een beetje zout, knoflookpoeder en uienpoeder toevoegen.
Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de pan en snij deze klein. Behoud de bouillon. Breng de kip op smaak met peper en zout.
Maak een bakje met bloem en een beetje water. Hier kun je het puntje van de envelop dichtplakken.
Na 45 minuten zijn de vellen ontdooit en kun je ze goed van elkaar halen. Doe vulling in het midden van het vel en een beetje kip. Vouw het vel als een envelop dicht.
Stapel de loempia's niet op zonder een vetvrij papier ertussen, anders plakken ze aan elkaar en gaan ze kapot.
Gewoon frituren en omdraaien in het vet (anders bakt de bovenkant niet). Ze ze daarna even rechtop in het mandje, zodat het vet er nog af en uit kan lopen.
Ik had precies genoeg vulling voor 40 loempia's. Mocht je nu nog vulling over hebben, of extra groente en kip over hebben. Kun je nog snel een simpel soepje maken van de bouillon die je bewaard hebt.

Serveertip

De loempia serveren met chilisaus of sambal uiteraard. Voor de vegetariër gewoon de kip eruit laten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten