BOUILLABAISSE MET KABELJAUW
- Frans, Feestmaaltijd
- > 120 min.
- Geplaatst op 13-12-2019
Bouillabaise is een rijke vissoep uit Marseille met tomaat, met hier kabeljauw in de hoofdrol. Lekker pittig, en afgewerkt met garnalen en mosselen.
Ingrediënten 8 personen
400 g kabeljauw, in blokjes2 rode poonfilets, in stukken
4 tongfilets, in stukken
50 g grijze garnalen, gepeld
20 mosselen
12 tomaten, in blokjes
2 wortelen, in schijfjes
1 rode paprika, in blokjes
½ stengel bleekselderij, in boogjes
2 uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
4 el tomatenpuree
4 l visfumet
2 l kippenbouillon
1 el olijfolie
2 kl tijm
2 kl laurier
1 kl paprikapoeder
1 kl cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze
-Verhit wat olijfolie in een grote kookpot.
-Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook.
-Doe er de tijm en de laurier bij.
-Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
-Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook.
-Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen.
-Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
-Zeef de soep en gooi de groenten weg.
-Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken.
-Leg hierin de vis en laat garen.
-Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.
Bron
15 g
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties