BOUILLABAISSE MET KABELJAUW

  • Frans, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2019
  • BOUILLABAISSE MET KABELJAUW

    BOUILLABAISSE MET KABELJAUW

    BOUILLABAISSE MET KABELJAUW

Bouillabaise is een rijke vissoep uit Marseille met tomaat, met hier kabeljauw in de hoofdrol. Lekker pittig, en afgewerkt met garnalen en mosselen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 g kabeljauw, in blokjes
2 rode poonfilets, in stukken
4 tongfilets, in stukken
50 g grijze garnalen, gepeld
20 mosselen
12 tomaten, in blokjes
2 wortelen, in schijfjes
1 rode paprika, in blokjes
½ stengel bleekselderij, in boogjes
2 uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
4 el tomatenpuree
4 l visfumet
2 l kippenbouillon
1 el olijfolie
2 kl tijm
2 kl laurier
1 kl paprikapoeder
1 kl cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit wat olijfolie in een grote kookpot.
-Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook.
-Doe er de tijm en de laurier bij.
-Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
-Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook.
-Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen.
-Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
-Zeef de soep en gooi de groenten weg.
-Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken.
-Leg hierin de vis en laat garen.
-Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.

Bron

15 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten