LINGUINE MET POMPOENSAUS EN KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2019
  • LINGUINE MET POMPOENSAUS EN KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES

    LINGUINE MET POMPOENSAUS EN KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES

    LINGUINE MET POMPOENSAUS EN KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES

Breng de herfst in huis met deze originele pasta met een heerlijke pompoensaus en gehaktballetjes die gemaakt worden van het kruidige vlees van braadworsten. Klaar in een half uurtje en een gegarandeerd succesrecept bij het hele gezin! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 teentje knoflook
½ flespompoen
1 groentebouillonblokje
200 g linguine
20 g pompoenpitten
2 braadworsten
10 g bladpeterselie
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.

-Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook.
-Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe.
-Verkruimel er de groentebouillon over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn.
-Mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.

-Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.

-Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze kort en schep uit de pan.

-Knijp het gehakt uit de braadworsten. Vorm er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes. Snij de bladpeterselie fijn.

-Meng de linguine met de pompoensaus en schep er de gebakken gehaktballetjes door. Serveer en werk af met de fijngesneden bladpeterselie en de pompoenpitten.

Bron

15 gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten