STEAK MET ZIGEUNERSAUS EN FRIETJES
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-12-2019
Zigeunersaus - een saus op basis van paprika, tomaat en champignons - wordt traditioneel bij een schnitzel geserveerd. Maar ook bij een lekker sappig stukje rundsvlees smaakt het verrassend lekker. Daarbij komen nog ovenfrietjes en het feestmaal is compleet. Smakelijk!
Ingrediënten 2 personen
400 g vastkokende aardappelen125 g champignons
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
½ blikje tomatenpuree
2 rundersteak
2 el olijfolie
1 el boter
3 el ketchup
¼ kl cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes.
-Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. -Schep halfweg om.
-Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
-Snij de rode paprika in stukjes.
-Snij de ui in halve ringen.
-Pers de knoflook.
-Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 4 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten pruttelen.
-Kruid de steaks met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-Snij de steak in plakjes.
-Serveer met de zigeunersaus en de ovenfrietjes.
Bron
15 gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties