1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Leidse Varkenshaas

Leidse Varkenshaas

Door: Cook6

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 10 personen


5 Varkenshaasjes (300gr per stuk)
150gr Oude Leidse
Komijn
Peper, zout


Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas
Leidse Varkenshaas

Aangepast van Allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte tot " in. Vouw open en verpak losjes in vershoudfolie. Sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat, tot een ½ cm.
Verwijder de folie en bestrijk het vlees met de komijn en de mosterd.Schaaf de kaas in plakjes en verdeel. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand vrij, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.
Rol de varkenshaasjes zo strak mogelijk op en wikkel om elk rolletje een stuk keukentouw (ca. 1 m). Knoop de uiteinden van het touw aan elkaar.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 minuten aan.
Daarna 15 min. op middelhoog vuur in de oven.
Verwijder het touw en snijd in plakken.

Tags

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cook6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top