1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel

Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kipdijfilets
Kippenfond 200 ml
Celavita wokjes
Zakje wortels
2 medium / 1 grote ui
2/4 tenen knoflook
Boter
olijfolie

Dry-rub:
Kurkuma
Cheyennepeper
Paprikapoeder
Zout
Gemalen peper

Saus:
Tomatenketchup 65ml
Worcestersaus 1el
Honing 65ml
Soya saus 100ml
evt Teriyakisaus (30ml)
Vissaus 1 el
Gembersiroop 2 el
Water


Verder heb je nodig


Ovenvaste koekenpan/braadpan of een ovenschaal en een koekenpan.


Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel

Net uit de oven

Net uit de oven
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel
Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel

Een naar eigen wensen aangepast recept wat ik op het internet vond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de dry rub kruiden in een kommetje. De hoeveelheden van de kruiden is meer op gevoel en persoonlijke voorkeur.
De kipdijfilets worden met een dry rub ingemasseerd en laat vervolgens de kip even staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Hoe langer hoe lekkerder.

Laat de oven alvast voor verwarmen op 200 graden.

Wanneer de kipdijen zijn gekruid, gaan we verder met het voorbereiden van de groenten.

De worteltjes snijden we de over de lengte door de helft.
De aardappelen die wij hiervoor gebruiken, zijn de Celavita Wokjes of restanten van gekookte aardappelen.
De uien mogen in grove ringen gesneden worden.
De knoflook hebben wij heel fijngesneden maar kan ook door de knoflook pers.

De saus bereiden we alvast voor in een maatbeker of een kom.
De hoeveelheden hebben wij aangepast naar onze smaak. Het is makkelijk aan te passen naar eigen smaak.
Mix de volgende producten in de maatbeker;

Worcestersaus 1el
Soyasaus 100ml (of 70ml en 30 ml Teriyakisaus)
Vissaus 1el (kan ook weggelaten worden)
Kippenfond 200ml
Water 50ml
Honing 65ml
Tomaten ketchup 65ml
Gembersiroop 2el
De producten goed mixen met een vork of garde.

Verwarm de koekenpan of braadpan goed voor op een middelhoog vuur en vul deze met een scheut olie en de boter. Wij gebruiken hiervoor een gietijzeren koekenpan die ook in de oven kan.
Braad de kip vervolgens rondom aan in de hete boter met olie.
Door en door garing is niet nodig. De garing vindt namelijk nog plaats in de oven. Voor nu is het meer het verkrijgen van een kleurtje.
Als de kip aangebraden is, haal je ze uit de pan en legt ze op een bord.

Vervolgens gaan de aardappelen en de worteltjes in hetzelfde vet. (Als je restjes gekookte aardappel gebruikt gaan de aardappels nu nog niet mee in de pan.)
Bestrooi de aardappels en wortels met wat peper en zout naar smaak en bak ze vervolgens tot ze halfgaar zijn in ca 5 min (afhankelijk van de grootte).
Wanneer deze halfgaar zijn, schep ze uit de pan op een bord.

Doe eventueel nog een beetje olie en/of boter in de pan en zet de pan op een lager vuurtje. Doe de uien in de pan. Het is de bedoeling deze lekker glazig te bakken. Als de uien bijna glazig zijn, doe je de knoflook erbij en laat je deze ongeveer 1 minuutje meebakken (nog steeds op een laag vuurtje).

Na het meebakken van de knoflook, gaat de saus bij de uien en knoflook.
Het vuur iets ophogen. De saus aan de kook brengen. Na een paar minuten wordt de saus dikker. En als je tevreden bent met de dikte van de saus (wij houden van een lekkere dikke saus), kun je de aardappelen en de wortel toevoegen in de pan. Even alles goed omscheppen zodat de saus goed ook om de aardappelen en wortels heen gemengd wordt. Als dat klaar is kunnen de kip stukken erbij in de pan gelegd worden en kan de pan in de voorverwarmde oven gezet worden.
Ongeveer 20 minuten op 200 graden. Mocht je het gerecht van een extra kleurtje willen voorzien kun je ervoor kiezen om tijdens de laatste 3 minuten de gril stand aan te zetten.

En dan is het gerecht klaar en is het tijd om te smullen..

Eet smakelijk en ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Serveertip

Lekker met wat sla en/of rauwkost erbij.

Bron

Internet, door mij aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asjroos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asjroos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top