1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella met chorizo en kip

Paella met chorizo en kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g chorizo, in blokjes gesneden
1 el gerookte paprikapoeder
300 g erwten
300 g rijst
200 g tomatenblokjes uit blik
1 pot krachtbouillon kip
2 potten water


Verder heb je nodig


Hoge koekenpan


Paella met chorizo en kip
Paella met chorizo en kip

Waan je in je eigen keuken in Spanje met dit fantastische recept voor snelle en makkelijke paella. Deze paella is een smaakbom dankzij de combinatie van kip met chorizo. De krachtbouillon kip van Struik maakt het gerecht helemaal af en extra makkelijk. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit een grote hoge koekenpan op middelhoog vuur.
2. Bak hier de chorizo in en voeg de paprikapoeder toe.
3. Doe hier vervolgens de erwten en de rijst bij.
4. Meng met elkaar en schenk de tomatenblokjes, krachtbouillon kip en water erbij.
5. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 25 minuten zacht koken en vervolgens aanbakken. Roer wel af en toe zodat de rijst niet teveel aanbakt.



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top