Kip alfredo pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip alfredo pasta

    Kip alfredo pasta

    Kip alfredo pasta

Pasta Alfredo is ooit in 1914 bedacht in Rome. Het originele recept bestaat uit fettucine met heel veel roomboter en Parmezaanse kaas. Ondertussen kent het gerecht vele variaties en worden er vaak garnalen of kip toegevoegd. Deze variant is iets slanker dan de originele variant dankzij de saus. De saus is erg romig en dankzij de roux en de krachtbouillon kip van Struik. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gedroogde linguine
1 el zonnebloemolie
300 g kippendij
1 knoflookteen, fijn gesneden
50 g roomboter
50 g bloem
1 pot krachtbouillon kip
2 potten water
versgemalen peper
2 el crème fraîche
10 g verse krulpeterselie, vers gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Snijplank en mes, pan, diepe koekenpan

Bereidingswijze

1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Verhit een el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hier de kippendij goud bruin in.
3. Bak de knoflook in een sauspan in de roomboter. Roer hier de bloem doorheen.
4. Voeg dan de krachtbouillon en het water toe. Roer door met een garde tot er geen klontjes meer inzitten.
5. Giet de pasta af. Snijd de kippendij in reepjes. Doe de linguine met de kippendij in de koekenpan en giet hier de saus overheen samen met de crème fraîche. Breng op smaak met de peterselie en versgemalen peper. Meng de pasta met de saus.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

struik avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten