1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Snelle soto ajam

Snelle soto ajam

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 4 personen


4 eieren
1 el zonnebloemolie
90 g kruidenpasta soto ajam
300 g kipfiletblokjes
400 g paksoi, in stukken gesneden
1 pot krachtbouillon kip
3 potten water
90 g taugé
4 tl sambal badjak


Verder heb je nodig


Soeppan

Snelle soto ajam
Snelle soto ajam

Soto ajam, oftewel kippensoep op z'n Indonesisch. Deze smaakvolle soep heb je met behulp van de krachtbouillon van Struik binnen een handomdraai op tafel staan. Lekker voor een doordeweekse dag. Maak de soep extra voedzaam door hem te serveren met gekookte rijst en een gekookt eitje. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze.
2. Bak ondertussen de kruidenpasta soto ajam in een soeppan in de zonnebloemolie.
3. Voeg hier de kipfiletblokjes en de gesneden paksoi aan toe. Bak 3 minuten.
4. Voeg de krachtbouillon kip en de potten water toe aan het geheel en schep om.
5. Laat 10-20 min sudderen op laag vuur en verdeel over kommen. Garneer met het ei, taugé en sambal badjak. Serveer eventueel met gekookte rijst.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top