1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Rund Enchilada's

Rund Enchilada's

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 4 personen


1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden
1 klein blikje mais, uitgelekt
400 g biefstuk, in reepjes gesneden
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl komijnzaadpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 pot krachtbouillon rund basis
1 pot water
8 tortilla wraps
200 ml crème fraîche
200 g geraspte kaas
10 g verse koriander


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Rund Enchilada's
Rund Enchilada's

Rund enchilada's met zacht gestoofd rundvlees. Dit is ultiem comfort food uit Mexico. De krachtbouillon rund basis van Struik geeft het gestoofde rundvlees extra veel smaak. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middel hoog vuur.
2. Fruit hier de ui en de knoflook in. Voeg vervolgens de paprika, mais en biefstukreepjes toe. Bak dit voor ongeveer 4 minuten en voeg de gerookte paprikapoeder, komijnzaadpoeder en oregano eraan toe.
3. Roer door en roer vervolgens de krachtbouillon rund en pot water door het mengsel.
4. Laat het mengsel 60 minuten pruttelen op zacht vuur met de deksel op de pan. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
5. Vul de tortilla wraps met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel hier de crème fraîche en vervolgens de geraspte kaas overheen.
6. Plaats de ovenschaal 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
7. Garneer met verse koriander en serveer meteen.



Volgen


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top