1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Overheerlijke Lasagne met eigen kruidentwist

Overheerlijke Lasagne met eigen kruidentwist

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt
2 blikjes tomatenblokjes
1 grote ui
1 verkruimelde vleesbouillontablet
2 theelepels suiker
3 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels majoraan
1 potje pesto Genova van de aldi
1 halve theelepel ras el hanout
1 halve theelepel kaneel
1 halve theelepel komijnpoeder
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel sambal badjak
1 blikje tomatenpuree
Scheut ketjap manis
2 laurierblaadjes
2 zakjes parmezaanse strooikaas
pak langwerpige lasagne bladen
2 bolletjes mozzarella
evt citroenpeper

4,5 dl melk
70 gram boter
70 gram bloem
peper, zout
nootmuskaat
50 gram parmezaanse strooikaas en een handje geraspte belegen kaas



lasagne met tomaten-pestosaus
lasagne met tomaten-pestosaus
Overheerlijke Lasagne met eigen kruidentwist
Overheerlijke Lasagne met eigen kruidentwist

Mijn zoon vond dit keer mijn lasagne zeer goed gelukt en vroeg wat ik anders had gedaan en of ik het had opgeschreven zodat hij dit ook kan maken.
In  eerste instantie dacht ik dat ik alles het zelfde had gedaan maar ik had een gedroogde basilicum in huis maar wel pesto.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

GEHAKTSAUS:
Bak het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur rul en bruin, samen met het gesnipperde uitje, de knoflook, komijnpoeder, gemberpasta , kaneel en de tomatenpuree, ketjap en sambal.
Voeg de verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe en potje pesto toe, roer alles nog even lekker door.
Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenblokjes toe.
Laat de saus gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak op smaak met oregano, peper en zout.
ik heb de saus met wat bloem gebonden zodat de olielaag wat minder bleef drijven
Verwijder de laurierbladen.

BECHAMELSAUS:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus.

BEREIDINGSWIJZE:
Snij de mozzarella in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe onderin de vuurvaste schaal een laagje de tomaten gehaktsaus.
Strooi was parmezaanse strooikaas erop en wat stukjes mozzarella verspreid
Leg hierop een een laag lasagnebladen.

Herhaal deze stappen en eindig met een dun laagje tomaten gehaktsaus.
Als allerlaatste giet je de bechamelsaus over de lasagne en bestrooi deze met belegen kaas en wat strooikaas.
De lasagne onze veer 45 minuten op 200 graden

Serveertip

Tegenwoordig doe ik mijn lagen tomaten gehakt saus iets dunner zodat de lasagne steviger is



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top