Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2019
  • Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal

    Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal

    Open lasagne met rivierkreeftjes en zeekraal

Rivierkreeftjes zijn een feestelijke variant op het traditionele stukje kreeft in deze overheerlijke, sjieke lasagne die super lekker van smaak is en makkelijk te bereiden is . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kreeftensaus:
1ui
2 teentjes look
400 g tomatenblokjes (uit blik)
250 ml kreeftensoep (uit blik)
100 ml groentebouillon
150 ml Solo Crèmefine Licht 15% V.G. ( room)
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje zout
1 snuifje suiker
Citroensap
1 el Solo Vloeibaar ( margarine)

Lasagne:
1 sjalot
3 stengels prei
150 g mascarpone
350 g rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)
12 (verse) lasagnevellen
1 tl dragon (fijngehakt)
Citroensap
Peper en zout
SoloVloeibaar (margarine)
150 g zeekraal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de kreeftensaus:
-Pel de ui en look en hak ze fijn.
-Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een stoofpot en fruit hierin de ui mooi glazig. Voeg de fijngehakte look toe en laat een minuutje meebakken.
-Voeg de blokjes tomaat, de kreeftensoep, groentebouillon, een snuifje cayennepeper en wat zout toe. Roer alles goed en laat 10 minuten zacht sudderen. Je kan dan de saus glad mixen of gewoon zo laten.
-Giet de room al roerend bij de saus en laat nog kort doorkoken. Breng verder op smaak met een snuifje suiker, een kneepje citroensap en eventueel nog wat peper en zout

Maak de vulling van de lasagne:

-Pel de sjalot en hak fijn. Was de prei en snijd hem in fijne ringetjes (ook het lichtgroene gedeelte).
-verhit een stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en stoof hierin de sjalot en prei mooi glazig en zacht.
- Zet op een heel zacht vuur en voeg de mascarpone en de fijngehakte dragon toe. Meng goed.
Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
-Voeg tot slot de rivierkreeftjes toe. Meng goed en laat op een heel zacht vuurtje staan.
-Kook intussen de lasagnevellen zoals vermeld op de verpakking. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak de zeekraal kort.

Afwerking :

-Neem 4 (diepe) borden, leg op elk bord een gekookt lasagnevel en beleg het met het warme
mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
-Drapeer hierover weer een lasagnevel en leg daarop een tweede laagje van het mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
-Sluit af met een laatste lasagnevel en werk af met de kreeftensaus en wat gebakken zeekraal.

Bron

solo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten