1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Kippendij met rozemarijn en cranberry's uit de oven

Kippendij met rozemarijn en cranberry's uit de oven

Door: Sabine_Gaastra

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g cranberry's
3 el azijn
50 g rietsuiker
6 takjes rozemarijn
8 kippendijen
4 knoflooktenen, fijn gesneden
2 tl paprikapoeder
1 citroen
2 el olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Kippendij met rozemarijn en cranberry's uit de oven
Kippendij met rozemarijn en cranberry's uit de oven

Serveer je dit jaar kip met kerst? Dit gerecht is extra kerstig door de cranberry. Ook is het makkelijk te maken en je hebt er niet zo veel ingredienten voor nodig. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de cranberry's goed en doe ze in een bak met de suiker en de azijn. Zet opzij.
2. Rits de helft van de rozemarijn van de takjes en snijd het fijn met een scherp mes.
3. Doe de rozemarijn met de kippendijen, fijn gesneden knoflook, paprikapoeder en olijfolie in een kom. Snijd de citroen doormidden en verdeel ook het citroensap over de kip. Schep de kippendij om zodat de marinade goed verdeeld wordt. Dek de kom af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Laat een koekenpan warm worden op hoog vuur. Braad de kippendijen een voor een aan in de koekenpan. Ze hoeven nog niet gaar te worden want dit gebeurd in de oven. Zorg er wel voor dat de boven en onderkant lekker bruin en knapperig kunnen worden. Leg ze daarna in een ovenschaal.
6. Verdeel de cranberry's over de kip en leg de overige takjes rozemarijn er boven op.
7. Plaats de ovenschaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags, , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top