1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....

Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-12-2019

Ingrediënten 4 personen


1 blik pomodorini (400 gram)
1 teen knoflook
4 scharrelkipfilets
1 bol mozzarella (125 gram) Ik had de maxi
25 gram geraspte Parmezaanse kaas( Pecorino)
olijfolie extra vierge
handvol basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Staaf of handmixer en ovenschaal, snijplank en mes


Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....
Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....

Foto Janneke Philippi

Foto Janneke Philippi

Dit gerecht uit het boekje van Janneke Philippi maakte ik  voor onze vrienden. Bereiden in slechts  10 minuten en dan 20 minuten in de oven. Heerlijk snel toch.  Ik serveerde het gerecht in eenpersoons ovenschaaltjes, zodat ieder aan tafel dát kan doen waar ie zin in heeft. Met salade en bijvoorbeeld een stevige snee brood bovendien echt een gerecht om snel te kunnen tafelen.

Ik serveerde er spaghetti bij. en een ijsberg rauwkostsalade met deze  dressing en die smaakte er voortreffelijk bij. https://www.smulweb.nl/recepten/1099976/Dressing-voor-de-carpaccio-of-voor-een-salade



 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de teen knoflook. Giet de inhoud van het blikje pomodorini in een kom. Pureer de kerstomaatjes met de knoflook tot een saus en breng op smaak met zout en peper.

Leg de kipfilets in de saus.
Beleg met plakken mozzarella.
Bestrooi licht met peper en de geraspte kaas.

Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Bestrooi het gerecht uit de oven lichtjes met wat olijfolie, nog wat geraspte kaas en blaadjes verse basilicum.

Serveertip

Serveer met brood en een salade of met tagliatelle , of spaghetti.

Bron

Uit het boek van Janneke Philippi : " Heerlijk simpel " eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top