
1 blik pomodorini (400 gram)
1 teen knoflook
4 scharrelkipfilets
1 bol mozzarella (125 gram) Ik had de maxi
25 gram geraspte Parmezaanse kaas( Pecorino)
olijfolie extra vierge
handvol basilicumblaadjes
Staaf of handmixer en ovenschaal, snijplank en mes
Dit gerecht uit het boekje van Janneke Philippi maakte ik voor onze vrienden. Bereiden in slechts 10 minuten en dan 20 minuten in de oven. Heerlijk snel toch. Ik serveerde het gerecht in eenpersoons ovenschaaltjes, zodat ieder aan tafel dát kan doen waar ie zin in heeft. Met salade en bijvoorbeeld een stevige snee brood bovendien echt een gerecht om snel te kunnen tafelen.
Ik serveerde er spaghetti bij. en een ijsberg rauwkostsalade met deze dressing en die smaakte er voortreffelijk bij. https://www.smulweb.nl/recepten/1099976/Dressing-voor-de-carpaccio-of-voor-een-salade
Pel de teen knoflook. Giet de inhoud van het blikje pomodorini in een kom. Pureer de kerstomaatjes met de knoflook tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets in de saus.
Beleg met plakken mozzarella.
Bestrooi licht met peper en de geraspte kaas.
Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Bestrooi het gerecht uit de oven lichtjes met wat olijfolie, nog wat geraspte kaas en blaadjes verse basilicum.
Serveer met brood en een salade of met tagliatelle , of spaghetti.
Uit het boek van Janneke Philippi : " Heerlijk simpel " eigen tekst en foto's