1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Heerlijk Vegetarisch Mac 'n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten

Heerlijk Vegetarisch Mac 'n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2019

Ingrediënten 4 personen


2 stronken broccoli
2 kleine pastinaken
25 g boter
1 bos lente-ui
1 zakje bechamelsaus ( Ik maak die zelf)
500 ml melk
versgeraspte nootmuskaat
300 g mini-penne
130 g kaas, geraspt
100 g walnoten


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenschaal, pan, garde


Heerlijk Vegetarisch Mac 'n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten
Heerlijk Vegetarisch Mac 'n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten

Deze schotel zit stiekem boordevol groente , is vegetarisch en zonder pakjes en zakjes, als je de bechamelsaus volgens je eigen recept maakt.
De kleinkinderen, die dol zijn op broccoli zullen dinsdag in hun nopjes zijn.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet.

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Roerbak ze in de boter in 8 minuten beetgaar.

Snijd de lente-ui in stukjes. Voeg na 8 minuten bij de pastinaakblokjes. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.

Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp er flink wat nootmuskaat over.

Hak de walnoten fijn. Vet een ovenschaal in met boter.

Meng de bechamelsaus en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Doe de helft ervan in een ovenschaal. Schep hierop de broccoliroosjes, pastinaak en de helft van de walnootjes. Strooi er de helft van de overgebleven kaas op. Dek af met de rest van de pasta. Strooi de rest van de kaas en walnootjes erover.

Bak de schotel 18 minuten in de oven.

Serveertip

Bechamelsaus zonder zakje....

50 g ongezouten roomboter, 50 gram bloem en 500 ml melk

Smelt de boter in een steelpannetje liefst met dikke bodem en op laag vuur.
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min zachtjes garen.

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheutjes toe en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en een snufje nootmuskaat.

Bron

Vrirendin.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top