Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

  • Japans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2019
  • Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

    Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

    Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

  • Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

    Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

    Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

Lekker en origineel aperitiefhapje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Tartaar:
300 gr verse tonijn
1 stengel lente-ui
10 physalissen
2 el Kikkoman sojasaus
1 tl yuzusap
4 cm mierikswortel
150 ml room
ronde toastjes
zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde toastjes

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in kleine blokjes. Hak de lente-ui en de physalis fijn. Doe ze samen in een grote kom en meng er nog olijfolie, sojasaus, yuzu en peper van de molen onder.

Klop de room samen met een snuifje zout op. Schil de mierikswortel, rasp hem fijn en meng onder de opgeklopte room.

Leg op elk toastje in lepeltje van de tartaar van tonijn. Werk af met een toefje mierikswortelroom en een extra physalis.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten