1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indische keuken
  5. Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Door: Joyce1956

  • Indisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2019

Ingrediënten 4 personen


INGREDIËNTEN
4-8 eieren
3 sjalotten
3 tenen knoflook
1 à 2 rode pepers zonder zaadjes (mag ook met zaadjes )
1 à 2 l sambal
1 tl laos
1 tl trassi
1 tl gulu djawa
1 stengel sereh
1 salam blad (laurier)
kokosmelk


Verder heb je nodig


Keukenmachine, scherp mes. pan

Samal goreng telor
Samal goreng telor

Dit recept is heerlijk bij een rijsttafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

ZO MAAK JE HET
Kook 4 tot 8 eitjes in 12 minuten hard. Laat afkoelen, pel ze en droog ze met keukenpapier.
Doe een laagje olie van ongeveer 1 cm in de wok en bak de eitjes op middelmatig vuur rondom in enkele minuten enigszins goudbruin. Dit zorgt ervoor dat ze (extra) stevig blijven. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maak de wok schoon.
Snijd 3 kleine sjalotjes, 3 tenen knoflook en 1 rode peper ragfijn (of gebruik de keukenmachine). Meng hier grondig 1 tl trassi en 1 tl laos doorheen. Doe nieuwe olie in de wok en fruit een minuutje aan.
Voeg 1 tl gulu djawa toe samen met wat kokosmelk niet teveel er kan altijd nog meer bij.. Voeg ook een stengel sereh (gekneusd en gevouwen) toe samen met 1 salam blad (laurier). Roer er tevens 2 flinke tl sambal oelek door.
Voeg nu de eitjes toe en laat het geheel 10 minuutjes sudderen terwijl je de saus af en toe over de eitjes schep. Proef of het pittig genoeg is. Voeg gerust extra sambal toe als je van echt spicy houdt!

Tags,

Bron

Smaak menutie



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top