1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Shepherd's pie

Shepherd's pie

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
1 el zonnebloemolie
1 ui
500 g gehakt
1 tl paprikapoeder
1 el worcestersauce
3 el ketchup
2 wortels
400 g sperziebonen
200 g doperwtjes
100 ml creme fraiche
versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Shepherd's pie
Shepherd's pie

Je kan mij bijna niet gelukkiger maken dan met een dampende ovenschotel uit de oven met een smeuïge laag aardappelpuree erop. Shepherd's pie is zo'n ovenschotel waar je intens gelukkig van wordt. Lekker om te delen met de hele familie. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen gaar in ruimwater met een snuf zout.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt in de zonnebloemolie in een koekenpan.
4. Wanneer het gehakt geruld is voeg je de paprikapoeder, worcestersauce, ketchup, peper en zout toe.
5. Bak het gehakt nog 2 minuten.
6. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een stamper in de pan met de creme fraiche, peper en zout.
7. Snijd de wortels in plakjes, en maak de sperziebonen schoon. Doe de plakjes wortel, sperziebonen en doperwtjes bij het gehakt mengsel.
8. Doe het gehakt mengsel in een grote ovenschaal en schep hier de aardappelpuree bovenop.
8. Plaats de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voor verwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top