1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)

Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2019

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram spruitjes
- +/- 12 kleine tomaatjes
- 1 rode ui
- 1 flinke soeplepel basis tomatensaus, zie link (met een soeplepel bedoel ik die waar je de soep mee opschept)
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 bol mozzarella
- scheutje balsamico
- handvol geraspte Parmezaanse kaas (of snippers)
- pezo


Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)
Cavoletti alla pizzaiola (Italiaanse spruitjes)

Ik heb geen idee of dit ook een bestaand Italiaans recept is maar het zou zomaar kunnen van niet
Ik had de bedoeling om met mijn hoofdgerecht van aardappelen, vlees en groenten op de Italiaanse toer te gaan maar toen bleek dat ik alleen spruitjes had liggen heb ik er naar eigen idee dit van gemaakt. Het is een beetje op dezelfde wijze als mijn Scaloppina-alla-pizzaiola-le-case-del-merlo

Dit is het Basisrecept-tomatensaus
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Doe ze in een ovenschaal en verdeel en de kleine tomaatjes en de in halve ringen gesneden rode ui overheen.
- Schep de saus erover en de in schijven gesneden mozzarella. Bestrooi met de oregano, peper en zout en giet er voorzichtig een beetje balsamico overheen.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Tags, , , , , ,



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top