1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Crunchy kip met mango salsa dip

Crunchy kip met mango salsa dip

Door: Diamant

  • Wereld, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2019

Ingrediënten 4 personen


1 fles Diamant frituurolie
500 g kip, in stukjes
Versgemalen peper en zout
50 g cornflakes, verkruimeld
100 g bloem
1 ei, los geklopt
sap van een halve citroen
5 g peterselie
2 tl roze peperkorrels
1 mango, geschild en van de pit ontdaan


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem, friteuse, mengbeker, staafmixer

Crunchy kip met mango salsa dip
Crunchy kip met mango salsa dip

Knapperige kip met zoete saus, deze crunchy kip met mango salsa dip is heerlijk voor bij de borrel! Door de combinatie staan jouw smaakpapillen te springen, let maar op! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de Diamant frituurolie voor op 175 graden.
2. Doe de bloem in een kom met de peper en zout. Haal eerst de stukjes kip door het bloem mengsel, haal ze vervolgens door het losgeklopte ei en dan door de verkruimelde cornflakes. Leg apart op een schaal.
3. Doe de mango, het citroensap, de peterselie, de peper korrels, peper en zout in een maatbeker en blender fijn met een staafmixer. Schenk in een bakje en zet apart.
4. Frituur de kipbites 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer met de mangodip.

Tags, ,



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top