Voor de kabeljauw:
2 el olijfolie
4 kabeljauwhaasjes
50 g Parmezaanse kaas
3 el broodkruim
1 knoflookteen, gepeld
5 g verse peterselie
2 g verse dille
Versgemalen peper en zout
30 g roomboter
Voor de witte wijnsaus met Hollandse garnalen
1 sjalot, gesnipperd
1 el zonnebloemolie
350 ml droge witte wijn
200 ml kookroom
100 g Hollandse garnalen
Versgemalen peper en zout
Asperges
16 aspergetips
1 el olijfolie
versgemalen peper en zout
Keukenmachine, ovenschaal
Op zoek naar een indrukwekkend hoofdgerecht voor de kerst met vis? Dit gerecht met Kabeljauwhaasjes uit de oven met een kruidenkorst, met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene aspergetips ziet er waanzinnig uit. Maar het is heel makkelijk te maken. Fijn toch voor de feestdagen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Fruit de sjalot in een sauspannetje in de zonnebloemolie.
3. Doe de witte wijn bij de sjalot en laat tot de helft inkoken.
4. Haal ondertussen de kabeljauwhaasjes uit de koelkast. Dep droog. Breng op smaak met peper en zout en smeer in met de olijfolie. Leg ze vervolgens in de ovenschaal. Doe de Parmezaanse kaas, broodkruim, knoflook, peterselie, dille, roomboter, peper en zout in de keukenmachine en maal fijn.
5. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de kabeljauwhaasjes. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Schenk de kookroom bij de witte wijn en laat nog eens ongeveer 10 minuten indikken.
7. Smeer de aspergetips in met olijfolie, peper en zout. Bak ze in een koekenpan in 3-4 minuten beetgaar.
8. Breng de witte wijnsaus op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, roer de garnalen erdoor en verdeel de saus onder 4 diepe borden. Bouw met de aspergetips per bord een soort huisje. Haal de kabeljauw uit de oven en leg op ieder bord een kabeljauwhaasje. Serveer direct.